نگهداری وان جکوزی خانگی {0 تا 100 نگه داری صحیح و مراقبت از جکوزی}

نگهداری وان جکوزی خانگی {0 تا 100 نگه داری صحیح و مراقبت از جکوزی}

جکوزی خانگی با فراهم کردن یک وان پر از آب گرم که می تواند همزمان کار ماساژ را نیز انجام دهد یکی از تفریحات مفید برای سلامتی بدن است که علاوه بر استحمام کردن در بهبود بیماری ها، رفع خستگی ها، بهبود جریان خون و غیره نیز موثر است. برای حفظ و نگهداری صحیح از جکوزی قبل و بعد از استفاده از آن باید اقداماتی انجام شود تا این وسیله ارزشمند دچار خرابی نشود و همچنان بتواند کارایی درستی داشته باشد.

برای خیلی از افرادی که می خواهند جکوزی خریداری کنند حتما این دغدغه بوجود می آید که نگهداری از جکوزی چگونه است و آیا نیاز به وقت و هزینه زیادی دارد یا نه؟! اما باید گفت که استفاده از جکوزی و همچنین نگهداری ازآن کار سخت و دشواری نیست و با رعایت چند نکته ساده می توان این کار را به راحتی انجام داد. قصد ما در این مقاله از سایت آیرال پرداختن به همین موضوع یعنی نگهداری جکوزی خانگی است لطفا در ادامه با ما همراه باشید.

اهمیت نگهداری از جکوزی

داشتن یک جکوزی و وان حمام سالم و ایمن مستلزم رعایت نکاتی است که از جمله این نکات مهم انجام اقداماتی برای داشتن آب سالم و تمیز و چک کردن روتین تجهیزات آن است. استفاده مکرر از جکوزی باعث می شود که آلودگی هایی مثل عرق، شامپو، لوسیون، روغن بدن، مو و غیره در جکوزی باقی بماند که باعث کثیفی آب و ایجاد بیماری های پوستی خواهد شد. برای برخورداری از آب تمیز و شفاف باید آب جکوزی تخلیه شود سپس سطح وان نظافت شده و دوباره از آب پر شود. در جکوزی از سیستم تصفیه نیز استفاده می شود تا آب سالم تری در اختیار استفاده کنندگان قرار گیرد.

به قیمت خرید کن!
خرید مستقیم و بدون واسطه از تولید کننده با قیمت مناسب و گارانتی معتبر ...
ارزانترین قیمت

همچنین با چک کردن تجهیزات جکوزی توسط سرویس کار شرایط ایمنی هنگام استفاده از جکوزی فراهم می شود. نکاتی که ذکر کردیم ارتباط مستقیم با سلامت انسان دارد به همین دلیل نگهداری از جکوزی موضوع بسیار مهمی است که نباید در آن سهل انگاری شود.

نگهداری از جکوزی خانگی

یکی از چیزهای مهمی که استفاده کنندگان از جکوزی باید از آن آگاه باشند نگهداری و تمیز کردن جکوزی است. از جمله موارد مهم در نگهداری جکوزی عبارتند از:

  • تعویض کردن آب جکوزی
  • تنظیم کردن PH آب
  • چک کردن تجهیزات جکوزی
  • استفاده از ضدعفونی کننده ها
  • دوش گرفتن قبل از ورود به جکوزی
  • خشک کردن وان جکوزی با دستمال
  • تهویه مناسب محیط اطراف جکوزی
  • تمیز کردن وان جکوزی

تعویض کردن آب جکوزی

یکی از راه های نگهداری صحیح از جکوزی تخلیه منظم آب داخل آن است که بسته به بزرگی یا کوچکی جکوزی معمولا زمان تخلیه آن می تواند از دو ماه تا چهار ماه متغیر باشد. تخلیه آب برای جکوزی های کوچک و یک نفره با جکوزی های بزرگ و چند نفره متفاوت است. برای جکوزی یک نفره و دو نفره زمان تعویض آب بهتر است هر هفته انجام شود زیرا حجم آب کم است و سریع تر آلوده می شود. در واقع عوامل موثر بر زمان تخلیه آب جکوزی به اندازه جکوزی، تعداد نفرات استفاده کننده و وضعیت فیلتر بستگی دارد.

تنظیم کردن PH آب

تست کردن PH آب جکوزی از کارهایی است که برای مراقبت از جکوزی باید انجام شود.PH آب جکوزی در حالت ایده آل بین 7.2 الی 7.8 است که این مقدار از اسیدی بودن یا قلیایی بودن آب جلوگیری می کند. ضدعفونی کننده های موجود در آب، سطح PH را تغییر داده و باعث تحریک چشم و پوست می شود. اگر PH آب جکوزی پایین باشد باعث خوردگی در فلزات و تجهیزات جکوزی و لکه دار شدن سطوح آن می شود. در صورتی که اگر سطح PH آب بالا باشد باعث رسوب گذاری و کدر شدن آب خواهد شد.  برای تست کردن مقدار PH آب جکوزی از نوارهای تست استفاده می شود. نوار را چند ثانیه داخل آب نگه دارید تا تغییر رنگ دهد و رنگ آن را با برچسب مطابقت دهید با این کار شما می توانید PH آب را تشخیص دهید. برای اینکه سطح PH را به حالت نرمال بر گردانید می توانید از دستگاه کاهش دهنده یا افزایش دهنده آن استفاده کنید. این تست را باید سه بار در هفته انجام داد تا از قلیایی یا اسیدی شدن آب جلوگیری شود.

چک کردن تجهیزات جکوزی

برای حفظ کارایی جکوزی و همچنین حفظ امنیت آن بررسی تجهیزات جکوزی ضروری است که یکی از مهمترین اصول نگهداری از جکوزی به حساب می آید. چک کردن تجهیزات جکوزی را باید به یک تکنسین ماهر در این زمینه بسپارید تا هر چند وقت یکبار به صورت دوره ای جکوزی را چک کند. معمولا سه بار در سال بسته به میزان استفاده از جکوزی می توان تجهیزات را چک کرد تا از عملکرد صحیح آنها مطمعن شد.

جکوزی 8 نفره

استفاده از ضدعفونی کننده آب

دو ماده شیمیایی ضدعفونی کننده آب گرم که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد کلر و برم است. کلر و برم آب را ضدعفونی کرده و از کدر شدن آن جلوگیری می کنند. بهتر است بدانید که سطح این دو ماده باید در حد استانداردی باشد که پوشش پوسته جکوزی را از بین نبرد. به همین دلیل سطح برم در جکوزی باید بین 3 الی 5 ppm و سطح کلر بین 1.5 الی 3 ppm باشد. این دو ماده جهت ضدعفونی کردن آب جکوزی هم به صورت قرص و هم به شکل پودر قابل تهیه هستند. برای سنجش میزان این دو ماده در آب می توان از کیت های آزمایشی که به صورت نواری هستند استفاده کرد. سطح این دو ماده باید به صورت مرتب چک شود. به طور میانگین هفته ای سه بار باید سطح کلر و برم آب با نوار های آزمایش بررسی گردد.

دوش گرفتن قبل از وارد شدن به جکوزی

از اصول نگهداری از جکوزی خانگی دوش گرفتن قبل از ورود به جکوزی است. همانطور که گفتیم برای داشتن آب سالم و تمیز در جکوزی که برای سلامتی پوستمان بسیار مهم است تعویض کردن آب  ضروری است. اما اگر قبل از ورود به جکوزی دوش گرفته شود و کثیفی ها و عرق بدن را از از بین ببرید هنگام ورود به جکوزی آب تمیز خواهد ماند و نیاز نیست هر بار آب جکوزی تخلیه شود. همچنین اگر دوش بگیرید دیگر نیازی به استفاده از صابون و شامپو در وان نیست و تنظیم مواد شیمیایی آن به هم نمی ریزد و حباب و کف در وان ایجاد نمی شود و شما می توانید از حباب های آب جهت ماساژ درمانی استفاده کافی را ببرید.

خشک کردن جکوزی

وجود آب روی سطوح جکوزی باعث ایجاد لک و رسوب می شود بنابراین یکی دیگر از راه های نگهداری از جکوزی خانگی خشک کردن جداره های داخلی و خارجی وان جکوزی بعد از هر بار استفاده کردن است. می توانید با یک دستمال خشک این کار را انجام دهید و از ایجاد رسوب و جای لک جلوگیری کنید. با این کار سطح جکوزی همواره براق و شفاف باقی می ماند.

تهویه مناسب در محیط اطراف جكوزی

جکوزی های خانگی که در محیط بسته حمام قرار دارند مدام در معرض رطوبت و رشد انواع میکروارگانیسم ها قرار دارند از این رو اگر تهویه مناسب در حمام وجود نداشته باشد محیط مرطوب می ماند و انواع باکتری ها و قارچ ها در آن رشد خواهند کرد که برای سلامتی بسیار خطرناک هستند. به همین منظور در زمان هایی که از جکوزی استفاده نمی شود بهتر است در و پنجره باز گذاشته شوند تا هوای محیط تهویه گردد.

تمیز کردن جکوزی

تمام وسیله هایی که مورد استفاده قرار می گیرند باید برای از بین بردن کثیفی ها هر چند وقت یکبار تمیز شوند. در مورد جکوزی نیز بهتر است ماهی یکبار جکوزی کامل تخلیه شود و با استفاده از تی و مواد شوینده کل سطوح جکوزی تمیز گردد. فیلترهای جکوزی نیز باید با آب و شوینده شسته شوند. فیلتر وان جکوزی محل تجمع مو ، انواع زباله و خاک است و اگر تمیز نشود ممکن است زباله دوباره وارد آب گرم شود. شستشوی فیلتر باعث می شود تا آب به راحتی از آن عبور کند. برای تمیز کردن فیلتر وان جکوزی می توان هر هفته یکبار آن را با آب شست و یا ماهانه با مواد شیمیایی آن را تمیز کرد. می توانید هر سه ماه یکبار نیز فیلتر را در مواد شیمیایی بخیسانید تا کاملا تمیز و عاری از هر گونه  میکروب شود.

تمیز کردن جکوزی و نگه داری صحیح وان جکوزی

آب جکوزی را چگونه تعویض می کنند؟

جکوزی وسیله ای است که با برق کار می کند و در ابتدای کار باید برق آن قطع گردد سپس دریچه تخلیه آن را باز کنید تا آب آرام آرام شروع به تخلیه کند. بعد از تخلیه بدنه جکوزی و فیلتر آن را تمیز کنید و بعد دریچه تخلیه را بسته و آب را باز کنید تا وان جکوزی پر شود. بعد از پر شدن وان، برق را وصل کنید تا آب جکوزی گرم شود. در مرحله بعد باید مواد شیمیایی به آب اضافه گردد تا آب سالمی داشته باشید.

نکات مهم مراقبت از آب وان جکوزی

برای مراقبت از آب جکوزی باید با نوارهای تست که مخصوص این کار هستند آزمایش های منظم انجام شود تا از سطح بهینه مواد شیمیایی آب اطمینان حاصل شود. هنگام اضافه کردن مواد شیمیایی باید دقت داشته باشید که این مواد نباید خیلی زیاد یا خیلی کم در آب حضور داشته باشند. مواد شیمیایی موجود در آب جکوزی برم، کلر و کلسیم است شما با استفاده از کیت های آزمایش میزان این مواد را باید بسنجید و هر کدام که تعادل نداشت کم و زیاد کنید.

همچنین میزان  PHآب را نیز با استفاده از کیت های مخصوص می توانید تشخیص دهید. اگر به هر دلیلی میزان هر کدام از این موارد تعادل نداشته باشد با افزایش یا کاهش دهنده مخصوص هر ماده شیمیایی می توانید آنها را در حد استاندارد خود قرار دهید.

رعایت این نکات بسیار مهم است به طوری که اگر هر کدام از این مواد شیمیایی از سطح نرمال خود خارج شوند باعث سوزش چشم ها و پوست فرد می شود و خارش های پوستی و حساسیت را به همراه خواهد داشت. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید شستشوی بدن بعد از خارج شدن از جکوزی است تا کلر و سایر مواد شیمیایی از روی پوست پاک شوند و ایجاد سوزش نکنند.

نحوه استفاده از جکوزی

جمع بندی

جکوزی یک وسیله مدرن و لاکچری برای استحمام و تفریح است که می تواند برای اوقاتی که داخل آن غوطه ور هستیم ما را از استرس ها و خستگی های روزانه دور کند و لحظات مفرحی برای ما و خانواده و دوستانمان ایجاد کند. برای بهره بردن از تمام امکانات و  فواید جکوزی بدون اینکه به سلامت ما آسیبی برساند باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم. دمای آب جکوزی در بازه ای قرار دارد که می تواند محیطی مناسب برای رشد انواع میکروارگانیسم ها باشد که برای سلامتی انسان مضر هستند و از طرفی قرار گرفتن در آب داغ باعث باز شدن منافظ پوست شده و در صورت حضور آلودگی ها باعث بروز بیماری های مختلف پوستی می شود. به همین دلیل نکته مهم در نگهداری از جکوزی خانگی ضدعفونی کردن آب داخل آن است که این ضدعفونی کننده ها باعث از بین رفتن باکتری ها می شوند و آب شفاف سالمی در اختیار ما قرار می دهند. علی رغم وجود سیستم تصفیه در جکوزی و استفاده از مواد ضدعفونی کننده باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که به دلیل کوچک بودن جکوزی های خانگی، آب ناگزیر دچار آلودگی می شود و باید تخلیه گردد بنابراین بهتر است جکوزی خانگی خود را هر هفته تخلیه کنید و دوباره از آب پر کنید.

با رعایت تمام موارد گفته شده در این مقاله از سایت آیرال به شما این اطمینان را می دهیم که می توانید در نگهداری از جکوزی موفق بوده و سالیان زیادی از جکوزی خود استفاده کنید بدون اینکه نیاز به تعمیر آن داشته باشید.

خواندنی ها

تماس با آیرال

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده + ده =